Auditoria-teleskooppikatsomo on nopeasti muunneltavissa

 

Toimitamme teleskooppisesti toimivia katsomoita tiloihin, jotka vaativat muunneltavuutta istuinjärjestelmiltä.

Katsomoita käytetään urheilu- ja monitoimihalleissa, teattereissa, studioissa, auditorioissa ja ylipäänsä kaiken tyyppisissä monitoimitiloissa, missä tarvitaan nopeaakin muunneltavuutta. Teleskooppikatsomot mitoitetaan, suunnitellaan ja valmistetaan projektikohtaisesti.

Auditoria-katsomorakenteet on CE-merkitty ja niillä on suoritustasoilmoituksen mukaan AVCP luokitus 2+. Tehdasvalmistusta valvoo ulkopuolinen tarkastuslaitos BSI.  Ne noudattavat useita kansainvälisiä turvanormeja sekä täyttävät kotimaiset asetukset:

  • CE 2797-CPR-740567-001
  • 2006/42/EC –konedirektiivi
  • 2014/30/EU -yhteensopivuus
  • 2014/35/EU –pienjännitedirektiivi
  • EN 13200 –katsomostandardi
  • EN 1090-1:2009 + A1: 2011 –standardi
  • Ympäristöministeriön asetukset kantavista rakenteista ja rakennuksen käyttöturvallisuudesta

Katsomon osittainen käyttö on myös mahdollista. Kävelytasoissa käytetään vankkaa 18 mm vanerilevyä, joka katsomosta ja kohteesta riippuen voidaan pinnoittaa fenolihartsikäsittelyllä tai sen päälle voidaan liimata mikä tahansa matto. Myös parketti tai laminaatti on mahdollinen. Kantavat rakenteet ovat terästä ja ne on jauhemaalattu. Katsomon jalkojen pyörät on valmistettu merkkaamattomasta polyuretaanista. Pyöriä on kuusi kpl/jalka. Katsomoita on saatava sekä käsi- että konekäyttöisinä.

Kävelytasot ja portaat on päällystetty lautaparketilla

Katsomotyypit

Katsomoita valmistetaan erityyppisiä erilaisiin tarpeisiin. Katsomo voidaan kiinnittää suoraan lattiaan ja seinään, se voi olla parvekkeen alle tai syvennykseen asennettava tai siirrettävää  katsomoa voidaan siirtää kokoon ajettuna toiseen paikkaan joko hydraulisilla nostimilla, siirtoapuvälineen avulla tai ilmatyynyillä. Katsomo voi olla myös typistetty, jolloin osa ensimmäisistä riveistä on käyttötilanteessa ajettuna sisään.

Olympiastadion
Merenojan koulu, Kalajoki
Syvennyksessä oleva suljettu katsomo, jossa on etupeitelevyt, Hollola

 

Henrikin koulu, Nousiainen

Rivisyvyydet ja -korkeudet

Rivisyvyys on 650-1 000 mm ja rivikorkeus 250-340 mm. Myös erikoismitoitus on mahdollinen.

Istuintyypit

Teleskooppikatsomoihin on mahdollista asentaa useita eri penkki- ja istuinvaihtoehtoja. Malleja on saatavana sekä kovapintaisina muovi-, mänty- että MDF-penkkeinä että pehmustettuina ja kangaspäällysteisinä malleina. Istuimia saa myös käsinojallisina. Saatavana on myös erilaisia kirjoitustasoja: koko rivin mittaiset kiinteät kirjoitustasot, taittuvat istuimen edessä olevat kirjoitustasot tai istuimen käsinojaan kiinnitetyt kirjoitustasot. Istuimia voidaan asentaa myös kiinteisiin katsomoihin.
Pehmustettu ja kangaspäällystetty yhtenäinen RS24-penkki, Riihenmäen koulu Mäntsälä

 

 

 

Taittuva kirjoitustaso, Tuomelan koulu, Hämeenlinna
Akustiikkarei’itys istuimissa ja etupeitelevyissä, Syke-talo, Kiiminki
Kipinä, Hyvinkää

Kaiteet

Kaiteita on saatavana kolmentyyppisiä. Katsomon mukana kulkeva malli on käyttäjäystävällisin, sitä ei tarvitse koskaan irrottaa. Hyvä vaihtoehto on myös malli, joka taittuu käytävän päälle. Jos kumpikaan näistä ei ole käyttökelpoinen, silloin käytetään perinteistä irrotettavaa mallia, joka varastoidaan esim. erillisiin säilytyskärryihin.

Katsomon mukana kulkeva kaide
Katsomon mukana kulkeva kaide

Lisävarusteet

Katsomo on mahdollista varustaa erilaisilla lisävarusteilla: esim. rivi- ja istuinnumerointi, päätyverhot, etupeitelevyt ja LED-valot käytävälle. Saatavana on myös moduuleista koottavia näyttämöelementtejä ja istuinmatriisijärjestelmä, jossa irtoistuimet kiinnitetään lattialle asetettuihin kiskoihin. Näin istuimet pysyvät aina järjestyksessä

LED-valot
LED-valot

Toimitamme myös kiinteitä katsomonosia, jotka muodostavat parvekkeen teleskooppikatsomon taakse.

Ounasrinteen monitoimitalon kiinteä parveke, Rovaniemi