Recyfix-linjakuivain on kevyt käsitellä

Recyfix Plus 300 -linjakuivain

Recyfix-linjakuivaimet täyttävät kaikki toimivuutta, kestävyyttä ja ympäristörakentamista koskevat suunnitteluvaatimukset.

Nopea ja tehokas pintavesien kuivatus on välttämätöntä päällystetyiltä alueilta, joilla on jatkuva liikenne. Näille alueille suunniteltujen kuivatusjärjestelmien on oltava riittävän kestäviä kantamaan alueella liikkuvia kuormia.

Käyttökohteet

Recyfix Standard -linjakuivaimet on tarkoitettu erityisesti omakotitalojen, muiden pientalojen ja asunto-osakeyhtiöiden pihoille, mutta ne soveltuvat hyvin myös muun muassa kävelykaduille, puistoihin, ajoteille ja paikoitustaloihin.

Recyfix Standard 100 -linjakuivain

Recyfix Plus -linjakuivaimet on tarkoitettu vaativampiin kohteisiin, joissa on raskasta liikennettä. Käyttökohteita ovat mm. teollisuusalueet, messukeskukset, rautatieasemat, terminaalit sekä lentokentät ja satamat.

Recyfix Plus 200 -linjakuivain

Poistojärjestelmän osat

Recyfix-pintavesien poistojärjestelmään kuuluvat linjakuivaimet, lietelaatikot, sadevesikaivot, erilaiset kannet DIN 19580 -luokituksen mukaisissa kantavuusluokissa (A 15 kN–E 600 kN), päätylevyt sekä muut tarvikkeet.

Kannet

Recyfix-linjakuivaimiin on saatavana useita eri kansivaihtoehtoja kantavuustarpeen ja ympäristön luonteen mukaan. Vakiomateriaalivaihtoehtomme ovat sinkitty teräs, ruostumaton teräs ja valurauta. Eri kansityyppejä ovat uraritilä, verkkoritilä, rei’itetty, umpinainen sekä Paverslot-rakokansi.

Standard-linjakuivaimissa on erillinen kiinnike. Plus-linjakuivaiissa käytetään kansien Sidelock-kiinnitysjärjestelmää, jossa ei ole erillisiä kiinnikkeitä eikä pultteja, vaan jouset pitävät kannen paikoillaan sekä pituus- että leveyssuunnassa. Kannen irrotus käy kätevästi esimerkiksi ruuvimeisselillä. Sidelock-järjestelmä säästää aikaa sekä asennuksessa että huollossa.

Sidelock-kannen kiinnitys ja irrotus

Kantavuusluokitus

Recyfix-linjakuivaimien kantavuusluokitus perustuu DIN EN 1433 -standardiin.
Epäselvissä tapauksissa on aina valittava ylempi kantavuusluokka.

Luokka Kantavuus kN Kantavuus tn Käyttökohde
A 15 15 1,5 jalankulkutiet, kotipihat, autotallien edustat
B 125 125 12,5 yksityiset paikoitusalueet, kevyen autoliikenteen väylät
C 250 250 25,0 kevyen huoltoliikenteen alueet (esim. jakeluautot), koneellisesti kunnossapidettävät alueet, paikoitusalueet, laatoitetut alueet
D 400 400 40,0 paloasemat, rahtiterminaalit, linja-autoasemat ja –laiturit, huoltoasemien jakelukentät
E 600 600 60,0 Rahtiterminaalit, teollisuusalueet, satamat, trukilla liikennöitävät alueet
F 900 900 90,0 lentokenttien kiitoradat ja huoltoalueet, satamat, armeijan tukikohdat

Ominaisuudet

Recyfix-linjakuivaimen etu on sen keveydessä. Sitä on helppo käsitellä, varastoida ja kuljettaa. Se on myös helppo asentaa. Recyfix-linjakuivaimia voi työstää tarvittaessa tavallisilla käsityökaluilla. Linjakuivaimet on valmistettu suuritiheyksisestä polyeteenistä ruiskuvalamalla (100 % HD-PE). Recyfix-linjakuivaimet kestävät hyvin erilaisia kemiallisia rasituksia tiesuola mukaan lukien. Ne kestävät pakkasta -40° C asti sekä myös ultraviolettisäteilyä. Recyfix-linjakuivaimet ovat kaadottomia. Kaikissa Recyfix-linjakuivaimissa on yksi tai useampi muotoonpuristettu varaus läpivientejä varten.

Recyfix-linjakuivaimen valmistus

EU-hyväksyntä

Recyfix-linjakuivaimet täyttävät uuden EN 1433 -standardin vaatimukset.

Asennus

Recyfix-linjakuivaimet on asennettava asennusohjeiden mukaisesti, jotta ne kestäisivät suunnitellun kuormitusluokan mukaisen liikenteen. Ne asennetaan kaivantoon, jossa on pohjalla kuormitusluokan määräämä kerros asennusbetonia. Asennusbetoni on nostettava mahdollisimman ylös myös kourun sivuille. Kourua ympäröivän pinnan tulee olla vähintään 3-5 mm kourun yläreunaa korkeammalla.

Recyfix-linjakuivaimen asennus

Mitoitus ja eri linjakuivaintyypit

https://www.hauraton.eu/en/?refdomain=www.hauraton.fi