Faserfix-linjakuivain on valmistettu betonista

Faserfix Super 500 -linjakuivain

Faserfix-linjakuivaimet täyttävät kaikki toimivuuden, kestävyyden ja ympäristörakentamisen vaatimukset.

Nopea ja tehokas pintavesien kuivatus on välttämätöntä päällystetyillä alueilla, joilla on jatkuva liikenne. Kuivatusjärjestelmien on oltava riittävän kestäviä kantamaan alueella liikkuvia kuormia. Linjakuivatus on helppo ja kustannustehokas tapa pintavesien kuivaukseen.

Faserfix KS 200 -linjakuivain D 400 -valurautakannella, Turun tori

Käyttökohteet – linjakuivatus

Faserfix Super ja KS -linjakuivaimet on tarkoitettu raskaasti liikennöityihin vaativampiin kohteisiin. Niiden käyttökohteita ovat mm. teollisuusalueet, messukeskukset, rautatieasemat, terminaalit sekä lentokentät ja satamat.

Faserfix Super 400 -linjakuivain
Faserfix KS 150 -linjakuivain

Poistojärjestelmän osat

Faserfix-pintavesien poistojärjestelmään kuuluvat linjakuivaimet, lietelaatikot, sadevesikaivot, erilaiset kannet DIN 19580 -luokituksen mukaisissa kantavuusluokissa (A 15 kN–F 900 kN), päätylevyt sekä muut tarvikkeet.

Faserfix-pistekuivatuskaivo

Kannet

Faserfix-linjakuivaimiin on saatavana useita eri kansivaihtoehtoja kantavuustarpeen ja ympäristön luonteen mukaan. Vakiomateriaalivaihtoehtomme ovat sinkitty teräs, ruostumaton teräs ja valurauta. Eri kansityyppejä ovat uraritilä, verkkoritilä, rei’itetty, umpinainen sekä Slotted Channel -rakokansi.

Rei’itetty kansi
Valurautainen ritiläkansi
Sinkitty ritiläkansi

Kantavuusluokitus

Faserfix-linjakuivaimien kantavuusluokitus perustuu DIN EN 1433 -standardiin. Epäselvissä tapauksissa linjakuivaukseen on aina valittava ylempi kantavuusluokka.

Luokka Kantavuus kN Kantavuus tn Käyttökohde
A 15 15 1,5 jalankulkutiet, kotipihat, autotallien edustat
B 125 125 12,5 yksityiset paikoitusalueet, kevyen autoliikenteen väylät
C 250 250 25,0 kevyen huoltoliikenteen alueet (esim. jakeluautot), koneellisesti kunnossapidettävät alueet, paikoitusalueet, laatoitetut alueet
D 400 400 40,0 paloasemat, rahtiterminaalit, linja-autoasemat ja –laiturit, huoltoasemien jakelukentät
E 600 600 60,0 Rahtiterminaalit, teollisuusalueet, satamat, trukilla liikennöitävät alueet
F 900 900 90,0 lentokenttien kiitoradat ja huoltoalueet, satamat, armeijan tukikohdat

 

Super- ja KS-linjakuivaimissa käytetään kansien Sidelock-kiinnitysjärjestelmää, jossa ei ole erillisiä kiinnikkeitä eikä pultteja, vaan jousimaiset teräskiinnikkeet pitävät kannen paikoillaan sekä pituus- että leveyssuunnassa. Kannen irrottaminen käy kätevästi esimerkiksi ruuvimeisselillä. Sidelock-järjestelmä säästää aikaa sekä asennuksessa että huollossa.

Sidelock-kannen kiinnitys ja irrotus

Ominaisuudet

Faserfix-linjakuivaimet on valmistettu lasikuituvahvisteisesta betonista ja ne ovat perinteisiä betonilinjakuivaimia kevyempiä ja vahvempia. Faserfix-linjakuivaimet kestävät hyvin tiesuolan ja jäätymisen aiheuttamaa rapautumista. Faserfix-linjakuivaimia on saatavana sekä kaadottomina että kaadollisina, jolloin niissä on 0,6 prosentin sisäänrakennettu kaato.

EU-hyväksyntä

Faserfix-linjakuivaimet täyttävät uuden EN 1433 -standardin vaatimukset.

Asennus

Faserfix-linjakuivaimet on asennettava asennusohjeiden mukaisesti, jotta ne kestäisivät suunnitellun kuormitusluokan mukaisen liikenteen. Ne asennetaan kaivantoon, jossa on pohjalla kuormitusluokan määräämä kerros asennusbetonia. Asennusbetoni on nostettava mahdollisimman ylös myös kourun sivuille. Linjakuivainta ympäröivän pinnan tulee olla vähintään 3-5 mm kourun yläreunaa korkeammalla.

Mitoitus ja eri linjakuivaintyypit

https://www.hauraton.eu/en/?refdomain=www.hauraton.fi